گفتاردرمانی

جامعترین سایت گفتاردرمانی

گفتاردرمانی

جامعترین سایت گفتاردرمانی

راحع به سمعک چه می دانید؟

دوشنبه, ۱۴ مهر ۱۳۹۳، ۰۵:۰۸ ب.ظ


راحع به سمعک چه می دانید؟ (خانواده ها)


دانش آموزان عزیز، والدین و معلمان گرانقدر، سمعک وسیله الکترونیکی بسیار ظریفیست که نیاز به مراقبت دارد . والدین عزیز باید به یادداشته باشند ،که هرروز صبح قبل از رفتن فرزندشان به مدرسه ، سمعک اورا چک کنند و همیشه یک باتری یدک همراه فرزندشان بفرستند. معلمان عزیز نیز بهتر است آشنایی مختصری باسمعک داشته باشند و دانش آموزخود را به استفاده مرتب از آن تشویق کنند.

سمعک های مدرن امروزی، بادوام و قابل اعتماد هستند و به راحتی می توان از آن ها استفاده کرد. با این وجود، چندین احتیاط ساده، این اطمینان را به شما می دهد که سمعک هایتان سال های سال، به تعمیر نیازی نداشته باشند.

- عمر یک سمعک چقدر است؟


what we should know about hearing aid

بطور متوسط، سمعک‌ها بسته به چگونگی نگهداری، ساختار شیمیایی خاص بدن شما ، حدوداً ۵-۳ سال قابل استفاده هستند. در صورتی‌که تغییرات شنوایی شما آرام و تدریجی باشد، سمعک را می‌توان بر اساس آن تنظیم نمود.

- نکات کلیدی و مفید برای مراقبت و نگهداری از سمعکتان:

  • همیشه قبل ازاین که سمعک هایتان را در دست بگیرید، مطمئن شوید که انگشتان شما خشک و تمیزهستند. ورودی میکروفون تنها چند میلی متر (۳ تا ۴ میلی متر) پهنا دارد و به آسانی می تواند با هر ذره کوچکی، بسته شود.
  • مراقب اجسام نوک تیز و ضربه های مختلف باشید.
  • هنگام تعویض وتمیز کردن باطری ، حتما روی زمین یا پشت میز بنشینید این امرمانع افتادن سمعک می شود.
  • در مقابل گرما، مراقب سمعک خود باشید. هرگز سمعک خود را جایی قرار ندهید که تحت تأثیر گرمای بیش از حد قرار بگیرد.آن ها را در معرض نور مستقیم (در خانه یا در ماشین پارک شده) قرار ندهید و آن ها را نزدیک بخاری یا شوفاژ قرار ندهید. (در هنگام استفاده از سشوار ، سمعک را از گوش خود بیرون آورید.)
  • هنگام عکسبرداری(رادیوگرافی،سی تی اسکن،ام آرآی) و یا درمان با دستگاه هایی که دارای هر نوع تشعشع می باشند ، سمعک را ازگوش خود خارج نموده و درجای مناسب بگذارید.
  • سمعک هایتان را درمعرض رطوبت  قرارندهید  . قبل از دوش گرفتن، حمام رفتن یا شنا کردن، حتماً سمعک  را از گوشتان خارج کنید . آن ها را در حمام نگذارید. به این دلیل که ورود آب به سمعک آسیب می رساند.
  • به طور منظم داخل و اطراف گوش هایتان را خشک کنید. رطوبت به مدارهای داخلی سمعک آسیب می زند.
  • درموقع بارندگی (برف وباران) مواظب باشید سمعک خیس نشود.هرگاه سمعک شماخیس شد فورا آن رادر معرض بادخنک مانند بادپنکه قراردهید تاخشک شود.
  • درمکان ها وزمانهای گرم بویژه درتابستان مواظب ورودعرق سریابدن به داخل سمعک باشید.
  •  ما به شما توصیه می کنیم که در طول شب درب باتری سمعک را باز بگذارید و از وسایل مربوط به نظافت سمعک که شنوایی شناس در اختیار شما می گذارد، استفاده کنید.
  • سمعک ها را دور از دسترس کودکان قرار دهید.باتری سمعک سمی بوده و باید دور از دسترس کودکان قرار داده شوند. در صورت خوردن باتری توسط کودکان حتماً با پزشک تماس بگیرید.
  • از تماس سمعک با وسایل آرایشی یا اسپری مو جلوگیری کنید . ذرات ریز تولید شده به وسیله مواد آرایشی (انواع کرم ها و کرم پودر) یا اسپری مو، می تواند به آسانی ورودی میکروفون را ببندد. همیشه قبل از استفاده از چنین وسایلی سمعک را از گوش خود خارج کنید.
  • سمعک خود را به دقت تمیز کنید . با استفاده از یک پارچه خشک و نرم سمعکتان را تمیز کنید. الکل، حلال ها و مایعات پاک کنندگی می توانند به مدارهای الکتریکی آن آسیب بزنند.
  • ترشح گوش : همیشه مطمئن باشید که گوش شما تمیز است . اگر صدای سمعک شما ضعیف شده است، ممکن است به این دلیل باشد که ، خروجی صدا یا جرم گیر با جرم گوش یا کثیفی مسدود شده است . شما می توانید وسایل تمیز کنندگی را از شنوایی شناس خود دریافت کنید.
  • سمعک خود را در جای مطمئن بگذارید. هنگامی که از سمعک خود استفاده نمی کنید، همیشه آن را در جعبه خودش یا در یک جعبه خشک مخصوص قرار دهید. اگر برای مدتی نمی خواهید از سمعک خود استفاده کنید، حتماً باتری آن را خارج کنید.
  • برای تعمیر سمعک، همیشه آن را به کارشناس شنوایی شناس خود بسپارید.
  • پیچ گوشتی و روغن می تواند برای سمعک خطرناک باشد . دستکاری تجهیزات الکترونیکی یا دستگاه های کوچک آن ، صدمات جبران ناپذیری را وارد خواهد کرد . اگر سمعکتان به تعمیر نیاز دارد آن را به شنوایی شناس خود تحویل دهید.

نحوه ی نگهداری و تمیز کردن سمعک های داخل گوشی
کارشناس شنوایی شناس شما ، به شما اطلاعاتی خاص را درباره تمیز کردن سمعک هایتان می دهد و بسته نظافت را هم در اختیار شما قرار می دهد.

  • آب و مواد محلول پاک کننده می تواند به مدار الکتریکی سمعک آسیب بزند. هر زمان که سمعک هایتان را از گوش هایتان خارج کردید، برای تمیز کردن آن از یک پارچه خشک و نرم استفاده کنید.
  • هیچ‌گاه از آب یا الکل برای تمیز نمودن سمعک استفاده نکنید
  • سرومن های (جرم گوش) جمع شده را هر روز تمیز کنید. هنگامی که از ابزار پاک کردن و برداشتن سرومن استفاده می کنید (مثلاً یک برس) همیشه سمعک را به سمت پائین نگه دارید. با این کار، ذرات جرم و کثیفی وارد سمعک نمی شود.
  • اگر صدای سمعک شما ضعیف است، ممکن است به این دلیل باشد که ورودی میکروفون یا فیلتر جرم گوش  مسدود شده است. بهترین کار این است که فیلتر را عوض کنید.

نکته : سمعک های داخل گوشی نسبت به سمعکهای پشت گوشی،مستعد خرابی باجرم گوش، رطوبت یا کثیفی هستند. دلیل هم این است که اجزاء الکترونیکی همگی در داخل پوسته سمعک قرار گرفته اند.

- نحوه تمیز کردن و مراقبت از سمعک های پشت گوشی:

قالب را هر روز تمیز کنید. آن را با یک پارچه نرم و خشک پاک کنید و همیشه باز بودن قالب را بررسی کنید تا مطمئن شوید که با جرم گوش بسته نشده است . اگر ورودی (سوراخ) قالب بسته شده باشد، مانع می شود که صدا به گوش شما برسد. حدوداً یک بار در هفته شما باید قالب را بشوئید.

هرهفته بعدازجداکردن قالب ازسمعک آن راباآب ولرموصابون شستشوداده وازجرم گوش پاک کنید.وبگذاریدکاملا”خشک شود.

- قالب سمعک هرچند مدت باید عوض شود؟

۵-۱ سالگی هرسه ماه یکبار

۱۰-۵ سالگی هر ۶ ماه یکبار

۲۰-۱۰ سالگی هرسال یکبار

۲۰سالگی به بالا، برحسب ضرورت قالب تعویض شود.(اگرسمعک سوت می زنداحتمالا قالب کوچک شده است، باید تعویض شود.)

- با کارشناس شنوایی خود مشورت کنید اگر:

  •  قالب سمعک دردناک و ناراحت کننده است و گوش شما را اذیت می کند.
  • نمی توانید جرم گوش را از قالب پاک کنید.
  • لوله قالب زرد رنگ یا قهوه ای شده باشد.
  • سمعک سوت بزند به طوری که نتوانید آن را روی ولوم خودش تنظیم کنید.

نکته مهم : همیشه قبل از شستن قالب، آن را از سمعک جدا کنید. هرگز نباید سمعک در تماس مستقیم با آب باشد. قبل از این که آن دو را به یکدیگر متصل کنید، مطمئن شوید که هردوی آن ها خشک هستند. برای این که دوباره قالب را به سمعک متصل کنید.



منبع مطلب : جامعترین سایت گفتاردرمانی (ghoftar.ir)

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۷/۱۴
سجاد گنج خانلو

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی